30 aug 2021

Hart Veilig Wonen De Rips

Samen met Hart & Aa’s uit Gemert is een werkgroep uit De Rips gestart met een project om ons dorp Hart Veilig te maken.

Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Ook in De Rips kan dit iedereen overkomen: jong, oud, man en vrouw. De meeste mensen krijgen een hartstilstand in en rond het huis. Bij een acute hartstilstand is reanimeren en de inzet van een AED van levensbelang.

Om de kans op overleven bij een hartstilstand te vergroten moet reanimatie binnen 6 minuten worden toegepast en een AED worden aangesloten. De aanrijtijd van een ambulance naar ons dorp is vaak langer dan 15 minuten.

Om meer mensen snel beschikbaar te hebben voor hulp bij een reanimatie organiseert Hart Veilig Wonen De Rips een reanimatiecursus voor alle inwoners van De Rips. Het doel van het project is zoveel mogelijk mensen een reanimatie en AED cursus te laten volgen zodat meer mensen weten wat te doen bij een hartstilstand. Meer burgerhulpverleners betekent meer kans op overleven!

Door subsidie van Medronic en de Rabobank kunnen wij deze cursus/training aanbieden en daarnaast kunnen wij op verschillende punten in De Rips een AED plaatsen. Zo kunnen we nog sneller aanwezig zijn bij een hartstilstand.

Tevens willen wij in kaart brengen hoeveel mensen in De Rips een reanimatie/AED training hebben gevolgd. We zouden het fijn vinden als u dit aan ons door wilt geven. Dit kunt u doen door een van de onderstaande contactpersonen te bellen of door het sturen van een email.

Voor meer informatie:
Manuela van Amelsvoort 06-19951124
Inge Veling 06-27333454

Email: hartveiligwonenderips@gmail.com